BYD Seal U

Dromer of wereldveroveraar?

BYD wil de wereld veroveren. Of beter gezegd: "Build Your Dreams" heeft al een flink deel van de wereld veroverd, want het leverde in 2023 meer elektrische auto's dan ieder ander automerk. Om ook de Europese markt te kunnen veroveren wil BYD in ieder segment van de markt een model aan kunnen bieden. Daarom introduceert BYD nu een middelgrote SUV: de Seal U.

Autotest | BYD Seal U Dromer of wereldveroveraar?

De Seal U is een middelgrote, elektrische SUV met unieke batterij-techniek. Dat zorgt voor veel binnenruimte en veiligheid. Het weggedrag is afgestemd op comfort. Prijs voor de nieuwkomer mag scherper

Plus

  • zeer ruim
  • unieke, veilige en efficiente batterij-techniek
  • uiterst comfortabel (en stil!)

Min

  • gevoelloze besturing, dijnend koetswerk
  • rijden met 1 pedaal niet mogelijk
  • matige prestaties, hoog energieverbruik

Conclusie

Zal BYD Europa veroveren met de Seal U? Het antwoord is na een proefrit een voorzichtig "ja". De twijfel zit in de prijs. Andere nieuwkomers beginnen met onweerstaanbaar lage prijzen en de Seal U is slechts "goed geprijsd". Bovendien zet de concurrentie de nieuwkomers onder druk door ook de prijzen te verlagen, waardoor de verschillen nog kleiner worden.

Wanneer alleen naar het product wordt gekeken, heeft de Seal U een onderscheidend karakter. Het weggedrag is on-Europees met een gevoelloze besturing en een koetswerk dat flink kan overhellen bij sportief rijden. Dat hoeft echter geen nadeel te zijn: BYD kiest nadrukkelijk voor comfort, en wie kalm rijdt heeft aan de Seal U een heerlijke kilometervreter. Alhoewel BYD een nieuwkomer is in Europa, staan de uitrusting en afwerkingskwaliteit nu al op het niveau van de gevestigde orde. De batterij is zelfs van superieure kwaliteit. Daarom is BYD goed op weg om de droom te realiseren en een eigen stukje van de Europese markt te veroveren.