Mercedes-Benz CLE

Geniet zolang het nog kan

Mercedes-Benz heeft als luxemerk een lange historie met coupés en cabriolets in vele soorten en maten. Echter, tegenwoordig biedt Mercedes-Benz vooral SUV's aan. Voor de laatst overgebleven levensgenieters introduceert Mercedes-Benz nu de CLE, die zowel de C-Klasse Coupé als de E-Klasse Coupé moet vervangen.

Autotest | Mercedes-Benz CLE Geniet zolang het nog kan

De Mercedes-Benz CLE is een grote coupe waarbij de nadruk op comfort op de lange afstand ligt. Desondanks is de bestuurder meer betrokken bij het rijden dan bij een Mercedes-Benz sedan.

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • liefhebbersauto zonder in te leveren op comfort

Min

  • benzinemotor niet meer van deze tijd
  • trage werking elektrische stoelverstelling bij instap naar achteren

Conclusie

Is de CLE een waardige opvolger van de coupés en cabriolets uit het verleden van het merk? Ja, zeker. Bovendien weet de CLE dankzij slimme maatvoering en uiteenlopende uitvoeringen (van CLE 200 als instapmodel tot AMG 53 topmodel) zowel de C-Klasse Coupé als de E-Klasse Coupé op te volgen. De CLE rijdt als een echte coupé met een lage zit in een knusse cocon.

Wel heeft de redactie gemengde gevoelens bij de aandrijving. De benzinemotor is weliswaar puur en klassiek, maar past eigenlijk niet meer in deze tijd. Aan de andere kant: waar zeuren we over? Bijna alle merken zijn gestopt met coupés en cabriolets, of houden bestaande modellen zo lang in het assortiment dat ze inmiddels hopeloos gedateerd zijn. Mercedes-Benz neemt nog de moeite om een geheel nieuwe CLE Coupé (en later cabriolet) te introduceren, dus geniet zolang het nog kan!