Lexus LBX

Luxe voor beginners

Luxe en exclusiviteit zijn vreemde zaken. Ze danken hun bestaansrecht namelijk aan schaarste. Met andere woorden: iets is alleen maar exclusief als er weinig van is. En zodra luxe gewoon wordt, wordt het standaard. Toch durft het exclusieve merk Lexus het aan om een luxe auto voor het grote publiek aan te bieden. Waarom? En is de "LBX" daarmee nog wel een echte Lexus?

Autotest | Lexus LBX Luxe voor beginners

De LBX is een compacte crossover van Lexus. De materialen en uitrusting zijn gelijk aan die van de grote modellen van Lexus. Aangepaste motor en aandrijving zorgen voor verfijning in het rijden.

Plus

  • rijke, moderne uitrusting
  • hoogwaardige materialen, verfijnde vormgeving
  • brengt het bevoorrechte gevoel van Lexus binnen bereik van een grotere groep

Min

  • testauto niet vrij van rammels
  • matige beenruimte achterin / matige bergruimte in interieur
  • duurder in aanschaf en gebruik dan een elektrische auto

Conclusie

Lexus maakt een opmerkelijke stap door niet de zoveelste grote auto te introduceren, maar door te kiezen voor een model in het één-na kleinste segment van de markt. De eerste vraag is daarom: waarom? Het antwoord: om mensen die nu een grote en luxueuze auto rijden een compacter, voordeliger en milieuvriendelijker alternatief te bieden. In dat opzicht heeft de LBX een grote kans van slagen. In de juiste uitvoering is de LBX luxueus en biedt de auto dezelfde finesse als een grote Lexus.

De tweede vraag is: is de LBX een volwaardige Lexus? Ja en nee. Een compacte auto heeft niet het weggedrag van een limousine. Op de lange afstand en op slecht wegdek rijdt de LBX als een doorsnee compacte crossover. Echter, bij een sportieve rijstijl is merkbaar dat de grenzen veel verder liggen. De hybride-aandrijflijn zorgt bovendien voor betere prestaties, meer comfort en een lager verbruik dan een standaard benzinemotor. Echter, de LBX biedt niet de prestaties en de rust van een elektrische auto, terwijl de kosten voor aanschaf en gebruik hoger zijn.

Wanneer dat laatste feit wordt genegeerd, is het niet overdreven om te stellen dat de LBX de best aangeklede en meest verfijnde auto in zijn soort is. En daarmee geeft de LBX het bevoorrechte gevoel dat hoort bij een Lexus, nu ook voor beginners!

Lexus LBX 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Lexus LBX

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Lexus LBX 1.5 Hybrid Relax 2WD

2.500 km - 2024 € 48.685,- incl. BTW

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Hybride
Kleur
Grijs
Mengelers Lexus Sittard B.V.
Sittard, NL
Lexus LBX 1.5 Hybrid Cool 2WD

2.500 km - 2024 € 49.185,- incl. BTW

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Hybride
Kleur
Bruin
Mengelers Lexus Sittard B.V.
Sittard, NL