Rolls Royce Cullinan

Mode versus traditie

Traditie en mode staan welhaast haaks op elkaar. En dat stelt een merk als Rolls-Royce voor een uitdaging. Dit nobele Britse merk heeft traditie hoog in het vaandel, maar tegelijkertijd moet het met de tijd mee gaan. Daarom biedt zelfs Rolls-Royce nu een SUV aan. Sterker nog: voor modeljaar 2024 is er de speciale "Inspired by Fashion" in een rebelse uitvoering!

Autotest | Rolls Royce Cullinan Mode versus traditie

De Cullinan is de eerste SUV van Rolls Royce. De hoge bouw geeft nog meer grootsheid dan een Rolls Royce sedan. De afstemming van de motor en het onderstel zorgen voor ultiem comfort, ook off-road.

Plus

  • ultiem comfort
  • oneindige personalisatie-mogelijkheden en aandacht voor detail
  • daadwerkelijk geschikt voor terreinrijden

Min

  • V12 niet meer van deze tijd
  • klein beeldscherm infotainment-systeem
  • tegen de rijrichting in openende achterportieren minder zinvol door aanwezigheid B-stijl

Conclusie

Weet de Rolls-Royce Cullinan mode en traditie te verenigen? Ja! De eerste SUV van Rolls-Royce doet het merk eer aan met het streven naar perfectie, de aandacht voor detail en de waardigheid. Ten opzichte van de traditionele sedans van het merk geeft de Cullinan met de hoge zit een nog grootser gevoel.

Die hoge zit zorgt er samen met de extra ruimte en terreinwaardigheid voor dat de Cullinan ook een echte terreinwagen is. Rolls-Royce geeft daar een eigen invulling aan door ten opzichte van andere grote en luxueuze SUV's nog meer rust en comfort te bieden, zelfs in het terrein.

Echter, wanneer naar de prijs wordt gekeken is de Cullinan zeker niet vier of vijf keer beter. Een deel van de prijs zit in de naam en het maatwerk. En daarmee resteert het onderdeel mode. De mate van verfijning maakt duidelijk dat de Cullinan veel meer is dan een massaproduct en dat geeft een bevoorrecht gevoel. Tenslotte combineert de "Inspired by Fashion Re-Belle" de traditionele waarden van Rolls-Royce met een gedurfde, modieuze insteek.