Mercedes-Benz EQB

De gezinsauto van vandaag voor de generatie van morgen

Een SUV als gezinsauto klinkt aantrekkelijk. In zo'n grote en hoge auto voelt iedereen zich veilig. Bovendien biedt een SUV volop ruimte. Echter, met het oog op de toekomstige generatie is een grote auto met bijbehorende grote motor misschien een minder verstandig idee. Daarom is Mercedes-Benz' meest gezinsvriendelijke SUV, de GLB, er nu ook als elektrische auto. Maak kennis met de Mercedes-Benz EQB.

Autotest | Mercedes-Benz EQB De gezinsauto van vandaag voor de generatie van morgen

De Mercedes-Benz EQB is een elektrisch aangedreven SUV die bedoeld is als gezinsauto. De EQB is vlot, ruim, praktisch en te voorzien van een 3e zitrij. Neutraal weggedrag voor comfort van het gezin.

Plus

  • ruim en functioneel
  • comfortabel
  • sterk, stil en uitstootvrij

Min

  • onhandig korte laadkabel
  • geen plek voor hoedenplank indien niet in gebruik
  • hobbel in dak boven derde zitrij

Conclusie

Mercedes-Benz levert SUV's in alle soorten en maten. De EQB is de gezinsauto bij uitstek. Met het oog op de volgende generatie is de EQB een elektrische auto en dus uitstootvrij, klaar voor de toekomst en heel voordelig per kilometer

Dankzij de hoge, hoekige vorm biedt de EQB volop binnenruimte, alhoewel dit een compacte SUV blijft. De ruimte op de optionele derde zitrij is daarom zeer gering. Geheel terecht stelt Mercedes-Benz dat de achterste zitplaatsen alleen bedoeld zijn voor personen tot 165 cm. Omdat de batterijen in de vloer zijn verwerkt, is de overige ruimte grofweg gelijk aan die van andere auto's van deze omvang.

Wat de EQB uniek maakt, zit in de aanpak van Mercedes-Benz. De bouwkwaliteit is smetteloos en strak. De uitrusting is modern en zelfs innovatief. De EQB biedt hetzelfde bereik als een soortgelijke auto met benzinemotor, daarom kan zorgeloos worden gereden. Omdat de EQB snel kan laden (en automatisch laadstops plant), is ook het afleggen van zeer lange afstanden geen probleem. Omdat de EQB is bedoeld voor het hele gezin, is het karakter neutraal en goedmoedig. Wanneer gewenst kan de EQB 300 zich ook van een andere kant laten zien en is deze elektrische gezinsauto serieus snel en dynamisch.