Seat Exeo ST

Lange-afstandskampioen

De Seat Exeo is een auto voor de lange afstand. Al in 2004 verscheen de auto op de markt, toen nog als "Audi A4". Van origine is de Exeo een grote, comfortabele auto om lange afstanden mee af te leggen. Bovendien is diezelfde Exeo sinds kort voorzien van een automatische versnellingsbak in combinatie met een 2.0 liter dieselmotor, waardoor het comfort nog groter zou moeten worden. Tijd voor een extra lange proefrit.

Autotest | Seat Exeo ST Lange-afstandskampioen

Autozine reed de Seat Exeo van de fabriek in Spanje naar de importeur in Nederland. Voor modeljaar 2011 kreeg de Exeo een CVT automaat en dat is een echte aanwinst op de lange afstand.

Plus

  • snel en zuinig
  • nette prijs
  • uiterst comfortabel

Min

  • beige interieur lijkt vergeeld
  • Armsteun blokkeert hendel van handrem

Conclusie

Een luxe reisauto als de Seat Exeo is bedoeld voor het afleggen van lange afstanden. Na een rit die is begonnen bij de Seat-fabriek in Spanje, is de auto veilig afgeleverd bij de importeur in Nederland.

De belangrijkste les uit de testrit is, dat het Audi-ontwerp uit 2004 onder de Seat-badge nog altijd concurrerend is. Het weggedrag is ook in vergelijking met auto's van recentere datum uitstekend. Alhoewel echt innovatieve zaken ontbreken, is de uitrusting gezien de prijs compleet te noemen. De toevoeging van de CVT-automaat is een echte aanwinst: de 2.0 liter dieselmotor presteert prima, terwijl het verbruik aangenaam laag is. De levert vooral op de lange afstand winst op.

Seat Exeo 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Seat Exeo

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Seat Exeo 2.0 TSI Style

178.132 km - 2009 € 7.950,-

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
R. v/d Laar
Maasbree, NL