Infiniti EX

Eentje op diesel

Lees een willekeurige test van de Infiniti EX en de strekking is steeds hetzelfde: de auto is comfortabel en tegelijkertijd sportief, het interieur is ruim en zelfs overdadig luxueus, de uitstraling is onderscheidend, maar niet opzichtig. Daarna worden al die positieve bevindingen teniet gedaan door de simpele mededeling dat de auto niet leverbaar is met een dieselmotor. Maar daar komt nu verandering in, want de Infiniti EX is vanaf heden ook leverbaar als diesel!

Autotest | Infiniti EX Eentje op diesel

De Infiniti EX (ook bekend als QX50) is een sublieme mengvorm van terreinwagen en sportwagen. Nu ook met machtig sterke dieselmotor voor de Europese markt. Uitmuntende wegligging maar ook comfortabel.

Plus

  • sublieme prestaties
  • uitstekend weggedrag
  • uiterst comfortabel

Min

  • minder zuinig dan concurrenten
  • speling in deurhendels (buitenkant)

Conclusie

Het merk Infiniti is relatief nieuw in Nederland, maar het merk heeft al ruim twintig jaar ervaring in Amerika. In dat land is de EX verfijnd tot een sublieme mengvorm van terreinauto en sportwagen. Zeker de Europese uitvoering van de EX heeft een uitmuntende wegligging en biedt tegelijkertijd volop comfort (stil, ruim en luxueus).

Omdat in Amerika geen vraag is naar auto's met dieselmotor (dat is alleen voor vrachtwagens), is er enige tijd overheen gegaan tot ook die aanpassing werd gemaakt voor de Europese markt. Net als de benzinegestookte EX, levert ook de zelfontbrander sublieme prestaties en een machtig gevoel. Helaas blijft het verbruik relatief hoog; diesels van andere merken bieden vergelijkbare prestaties bij een lager verbruik.

Het sportieve en weldadige Infiniti-gevoel is echter gebleven. Dankzij de dieselmotor zal het merk nu eindelijk worden geaccepteerd door de grote leasemaatschappijen en staat niets de grote doorbraak meer in de weg die het merk zo verdient.