Citroen C-Crosser

Op zoek naar de wilde citroen

Welkom avonturiers! Vandaag gaan we op zoek naar de wilde citroen. Deze bijzondere citroen luistert naar de naam "C-Crosser". Hij is waargenomen op de snelweg, maar is ook gespot in bos en heide. Zou de C-Crosser ons pad kruisen? Ga mee op expeditie en ontdek het zelf!

Autotest | Citroen C-Crosser Op zoek naar de wilde citroen

De Citroen C-Crosser is een prima SUV, maar vanwege de samenwerking met Mitsubishi en Peugeot ontbreekt een sterk Citroen-karakter. Niet eigenwijs, niet innovatief, niet overtuigend.

Plus

  • verdienstelijk in het terrein
  • subliem audiosysteem
  • comfortabel en vlot op de snelweg

Min

  • achterklep opent te laag
  • minimale ruimte op tweede achterbank

Conclusie

De Citroën C-Crosser lijkt een kopie van de Mitsubishi Outlander en Peugeot 4007. Het interieur en de uitrusting zijn op de logo's na gelijk. Maar Citroën geeft de C-Crosser een eigen gezicht met een meer Europese uitstraling.

Ook technisch gezien zijn de Mitsubishi, Peugeot en Citroën identiek. De benzinemotoren en de vierwielaandrijving zijn afkomstig van Mitsubishi. Dankzij het uitgekiende systeem van vierwielaandrijving is de C-Crosser daadwerkelijk bruikbaar in het terrein. De hier gereden 2.2 liter dieselmotor is een product van Citroën. Deze motor is sterk, stil en redelijk zuinig.

Een echt verschil tussen de auto's is te vinden in het onderstel: de Citroën is iets zachter afgeveerd en daarmee iets comfortabeler. Kortom: alleen geoefende spotters kennen de subtiele verschillen, waaronder u!