Opel Antara

Vehiculum Opelanis novum

De Opel Antara leeft in de stad, maar is ook gespot in de vrije natuur. De Antara meet 4 meter 58 en kan snelheden tot meer dan 200 kilometer per uur bereiken. Kloppend hart van de Antara is een benzine- of dieselmotor met een vermogen van maximaal 227 paardenkrachten. De eerste waarneming van de Antara in het wild vond plaats in Griekenland, waarvan uitgebreid verslag.

Autotest | Opel Antara Vehiculum Opelanis novum

De Opel Antara is een veelbelovende SUV die volop ruimte, comfort en moderne techniek biedt. Voelt echter zwaarlijvig en wordt geplaagd door een hoog verbruik en matige betrouwbaarheid.

Plus

  • 2.0 CDTI presteert, stuurt en remt prima
  • slimme FlexFix en FlexOrganizer
  • geslaagde mengvorm stationcar en terreinauto

Min

  • 3.2 V6 versie presteert, stuurt en remt matig
  • geen 6, maar 5 versnellingen
  • forse prijs

Conclusie

De ontdekkingsreis naar de Griekse achterlanden heeft interessante nieuwe feiten opgeleverd. De nieuwste Opel verenigt de genen van een stationcar en een terreinauto in één voertuig en draagt de naam Antara.

Van de stationcar heeft de Antara het comfort en de moderne techniek. In de vierwielaandrijving, de enorme binnenruimte en het avontuurlijke karakter is het DNA van de terreinauto terug te vinden. De combinatie is aantrekkelijk voor een grote groep kopers, maar maakt de Antara niet significant beter dan de talloze SUV soortgenoten.

Deze nieuwste creatie van de samenwerkende Duitse en Koreaanse fabrikanten leeft van benzine of diesel. De 3.2 V6 benzinevariant is echter zwaarlijvig en dat komt de rijeigenschappen niet ten goede. De 2.0 CDTI diesel rijdt beduidend beter en is bovendien voordeliger. Zelf op expeditie gaan is niet nodig: begin 2007 is de Antara te vinden bij iedere Opel-dealer.

Opel Antara 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Opel Antara

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Opel Antara 2.4 / Diesel / 2015 / Proper / Zuinig / Lage KM /

47.301 km - 2015 € 9.799,-

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Diesel
Kleur
Grijs
Auto Plaza Maastricht
Gronsveld, NL