Renault Laguna II Grand Tour

Meer dan een naam

De Renault Laguna is al vele jaren favoriet bij de zakelijke rijder. Dat heeft de auto vooral te danken aan de elegante vormgeving en vooruitstrevende techniek. Daarbij geeft het hoge veiligheidsniveau een zeker gevoel. Maar in de loop der jaren heeft de concurrentie niet stilgezeten en daarom vond Renault het nodig de Laguna een verjongingskuur te laten ondergaan. Kan de vernieuwde Laguna de strijd weer aan?

Autotest | Renault Laguna II Grand Tour Meer dan een naam

De vernieuwde Renault Laguna (2005) biedt weinig meer dan de vorige generatie. Nog steeds weinig minpunten, maar slechts op details anders of beter dan de concurrentie. Een fijne Renault, da's alles.

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • moderne techniek
  • zeer veilig

Min

  • zitvorm stoelen niet geschikt voor ieder postuur
  • onhandige schaalverdeling snelheidsmeter
  • niet zo vernieuwend als de andere Renaults

Conclusie

Het eindoordeel: niks mis mee. Dat is een mooie uitkomst, maar voor Renault te weinig. De Renault Megane is in de middenklasse op vele punten beter dan de concurrentie. De Renault Modus is de slimste kleine MPV van dit moment. Maar de Laguna weet zich na de facelift slechts op details te onderscheiden van de concurrentie. De diverse baanbrekende vindingen die Renault in de andere modellen stopt, zijn helaas niet terug te vinden in de vernieuwde Laguna.

De belangrijkste punten om voor een Laguna te kiezen blijven daarom dezelfde als voorheen. Vooral de vormgeving van het exterieur en interieur zijn zeer geslaagd. De techniek blijft vooruitstrevend, zij het dat het verschil met andere auto's in de loop der jaren kleiner is geworden. De rijkwaliteiten zijn prima, waarbij rust, comfort en veiligheid de belangrijkste kenmerken zijn van deze zakelijke Renault.

Renault Laguna 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Renault Laguna

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Renault Laguna Grand Tour 3.0-24V V6 Initiale

159.649 km - 2002 € 2.250,-

Categorie
Stationcar
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
JD Occasions
Susteren, NL