Mini Cabrio (2004 - 2009)

Vergissen is meesterlijk

Ooit, lang geleden in een vorig leven als kantoorklerk, maakte een collega een wonderlijke keuze. Hij maakte diverse proefritten op zoek naar de ideale auto. Een van die auto's ging tijdens de proefrit kapot. Die auto kocht hij. Waarom? "Het was de enige auto met karakter", sprak hij. Het bleken wijze woorden. De Mini Cabrio ging tijdens de proefrit zeker niet kapot, maar heeft wel diverse schoonheidsfoutjes. En juist die foutjes geven de auto een unieke aantrekkingskracht.

Autotest | Mini Cabrio (2004 - 2009) Vergissen is meesterlijk

Een MINI is leuk. Een MINI Cabrio is leuker omdat de beleving nog intenser is. Niet vrij van schoonheidsfoutjes, maar dat geeft de auto alleen maar meer karakter.

Plus

  • charisma en charme op wielen
  • slimme constructie bagageruimte / hoedenplank
  • al het plezier van een Mini én een cabrio

Min

  • matige kwaliteit cabriokap
  • geopende kap belemmert zicht in binnenspiegel
  • ergonomisch raadplaatje

Conclusie

De kantoor-collega van weleer koos een auto die kapot ging tijdens de proefrit omdat dat de auto met karakter zou zijn. De Mini Cabrio ging allerminst kapot tijdens de testperiode. Maar de Mini Cabriolet is zeker niet perfect. De kap zorgt zowel in open als gesloten toestand voor veel bijgeluiden, de ergonomie is eigenwijs en door het extra gewicht moet de motor hard werken om goede prestaties neer te zetten.

Daar staat tegenover dat de Mini Cabrio met geopende kap comfortabeler is dan vergelijkbare cabrio's en dat vertaalt zich rechtstreeks in meer cabrioplezier. De moderne techniek, het sublieme weggedrag (en daarmee ook het hoge veiligheidsniveau) en het ijzersterke imago maken alle vergissingen en foutjes meer dan goed. Het zijn juist de schoonheidsfoutjes die de Mini ook als cabriolet een ongeëvenaarde aantrekkingskracht geven.