Suzuki Wagon R+

Schijn bedriegt

De Suzuki Wagon R+ heeft recentelijk een facelift ondergaan. Zoals gebruikelijk na een dergelijke verjongingskuur is de vormgeving nu weer helemaal bij de tijd en de standaarduitrusting rijker dan voorheen. Maar er is ook iets bijzonders te melden: geheel ongebruikelijk in deze kleine klasse, is de Wagon R+ voortaan ook leverbaar met dieselmotor. Wat is de waarde van deze compacte dieselende Suzuki?

Autotest | Suzuki Wagon R+ Schijn bedriegt

De Suzuki Wagon R+ is voordelig, compact en toch heel ruim. Dankzij een dieselmotor is de Wagon R+ nu ook nog eens een kilometervreter op budget. Biedt meer dan het uiterlijk doet vermoeden.

Plus

  • prima kilometersvreter op budget
  • ruim en praktisch
  • wendbaar en handzaam in druk verkeer

Min

  • betrouwbaarheid Italiaanse dieselmotor laat te wensen over
  • matig weggedrag bij extreme weersomstandigheden

Conclusie

Met de Wagon R+ laat Suzuki (in samenwerking met enkele partners) zien nog altijd sterk te zijn in het bouwen van kleine auto's. De hoekige vormen maken de auto aan de buitenkant compact, maar binnenin biedt de Wagon R+ meer ruimte dan iedere andere conventionele kleine auto. Die ruimte kan ten goede komen aan vier inzittenden of twee inzittenden en een forse hoeveelheid bagage. Dankzij een slim mechanisme laat de Wagon R+ zich letterlijk in een handomdraai veranderen van vierzitter naar tweezitter met extra bagageruimte.

De nieuw geïntroduceerde dieselmotor past goed bij het karakter van de Wagon R+ en maakt de auto bovendien geschikt voor het afleggen van grote afstanden. Ook als budget-leaseauto voor de zakelijke rijder die verplicht moet dieselen, is de Wagon R+ nu het overwegen waard. De JTD-motor is vooral afgestemd op vlotte prestaties en in mindere mate op een gunstig verbruik. Onder alle omstandigheden is de motor stil en krachtig, wat opnieuw onderstreept dat dit kleintje meer in huis heeft dan de buitenkant doet vermoeden.

Suzuki Wagon R 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Suzuki Wagon R

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Suzuki Wagon R R+ 1.0 GA

166.120 km - 1998 € 799,-

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Papas Cars
Urmond, NL
Suzuki Wagon R R+ 1.3 GLS apk t/m 30-05-2024

271.410 km - 2003 € 1.150,-

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Ruud Smets Auto's
Heide, NL