Lexus RZ

ReuZen-stappen

Groot nieuws bij Lexus! Het luxemerk uit Japan introduceert een grote, elektrisch aangedreven SUV. Dat is een welkome aanvulling op het huidige aanbod, maar het leidt ook tot vragen. Van nature is iedere elektrische auto al stil, snel en soepel. Dus hoe zorgt Lexus ervoor dat de "RZ" de meerwaarde biedt die zo typisch is voor het merk?

Autotest | Lexus RZ ReuZen-stappen

De Lexus RZ is een elektrisch aangedreven SUV die zich onderscheidt met slimme techniek. Door elektrische aandrijving optimaal in te zetten, wil Lexus weggedrag en comfort naar een hoger plan tillen.

Plus

  • onderscheidende vormgeving
  • zeer ruim, ook achterin
  • innovatieve, unieke techniek

Min

  • One Motion Grip pas vanaf 2025
  • rijgeluiden nemen sterk toe vanaf 120 km/u
  • merkbaar zwaar bij remmen

Conclusie

Hoe weet de Lexus RZ zich te onderscheiden van elektrische auto's van alledaagse merken? Dat begint met bescheidenheid. Lexus heeft zich niet blindgestaard op cijfers, maar heeft een mooie balans gevonden tussen bereik, gewicht, prijs en prestaties.

Met nieuwe techniek wil Lexus vervolgens meer verfijning bieden dan gebruikelijk bij elektrische auto's. Zo moet de manier waarop het vermogen wordt opgebouwd en verdeeld over de voor- en achterwielen voor meer rust en een meer vertrouwenwekkend gevoel zorgen. Volledig elektrische besturing kan samen met een camera die de weg "leest" het gedrag van de bestuurder voorspellen. Hoe effectief dit is ligt aan de gekozen opties. Op kleine velgen en met een conventionele stuurinrichting geeft de RZ een onzeker gevoel. Met One Motion Grip biedt de RZ juist een tot nu toe ongekende combinatie van comfort en dynamiek.

Tenslotte onderscheidt de RZ zich met de typische Lexus-aanpak. De vormgeving combineert organische vormen met hoogtechnologische elementen. Het interieur is uitnodigend en dankzij de bouw op een platform dat is gemaakt voor elektrische auto's zeer ruim. Een warm welkom komt letterlijk en figuurlijk van de nieuwe en efficiënte verwarming. Kortom: deze luxe Japanner weet zich niet alleen te onderscheiden van andere elektrische auto's, de RZ zet zelfs ReuZen-stappen voor het merk Lexus.

Lexus RZ 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Lexus RZ

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Lexus RZ 450e Executive Line 71 kWh

5.000 km - 2023 € 59.900,- incl. BTW

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Electro
Kleur
Zwart
Mengelers Lexus Sittard B.V.
Sittard, NL