Ford Ranger (2012 - 2022)

Wildebras van de zaak

Bij een auto van de zaak wordt meestal gedacht aan een bestelauto. Als het nog ruimer moet zijn, gaan de gedachten al snel uit naar een busje. Maar over de grens, en dan vooral in Amerika, is de pickup de eerste keuze. Om de pickup voor Europa aantrekkelijker te maken, heeft de Ford Ranger een facelift ondergaan en is het model beschikbaar in een spannende "Wildtrak"-uitvoering.

Autotest | Ford Ranger (2012 - 2022) Wildebras van de zaak

Pickups hebben weinig te zoeken in Europa, maar de Ford Ranger weet te charmeren met goede rijeigenschappen, serieuze off-road capaciteiten en een prachtige aankleding in de Wildtrak-uitvoering.

Plus

  • serieus capabel off-road
  • geweldige uitstraling in Wildtrak-uitvoering
  • uitrusting en veiligheidsvoorzieningen van gewone personenauto

Min

  • matige prestaties, hoog verbruik 3.2 diesel
  • weggedrag blijft achter bij andere Ford-modellen
  • automaat voelt bestuurder niet goed aan

Conclusie

Ford heeft als beleid dat alle modellen over de gehele wereld verkrijgbaar zijn. Uiteraard weet Ford dat niet alle modellen overal even goed zullen aanslaan. Terwijl een pickup truck in Amerika een heel gangbare auto is, is het in Nederland een zeldzaamheid.

Een proefrit maakt duidelijk waarom. Alhoewel de Ranger de kleinste pickup van Ford is, is de auto nog steeds onhandig groot. Daarbij is een open laadbak maar heel zelden praktischer dan de gesloten laadruimte van een busje. De Ford Ranger heeft serieuze off-road kwaliteiten, maar die zijn in het keurige geplaveide Nederland nauwelijks relevant.

En toch wist de Ranger tijdens de proefrit enorm te charmeren! Het weggedrag, de uitrusting en de zithouding staan allemaal op een hoger niveau dan bij het gemiddelde busje. Bovendien maakt de Wildtrak-uitvoering de Ranger tot zo'n begeerlijke verschijning dat alle rationele argumenten tegen de auto gaandeweg opzij werden gezet.

Ford Ranger 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Ford Ranger

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Ford Ranger 2.0 EcoBlue Wildtrak Supercab BTW/AchteruitrijCam./Adapt.Cruise/PDC/LED/DAB/Keyless/Clima/Airco/Trekhaak/AppleCarplay

55.988 km - 2019 € 32.900,- excl. BTW

Categorie
Bedrijfswagen
Brandstof
Diesel
Kleur
Zwart
Autobedrijf Maashorst BV
Meterik, NL
Ford Ranger 3.2 TDCi WILDTRAK AUTOMAAT BPM VRIJ SUPERCAB TREKHAAK MARGE AUTO GRIJS KENTEKEN

52.680 km - 2018 € 39.950,-

Categorie
Bedrijfswagen
Brandstof
Diesel
Kleur
Zwart
Auto van Haren
Bergen Lb, NL